fi-kokemuksia

Dokumentti Ranskan TV 1:lle

Kesä 2018 oli Finnish Plantilla hieman tavanomaista jännempi. Pari vuotta aiemmin Ruusun Terälehtihilloa oli esitelty Action Finlandin järjestämässä ammattilaistapahtumassa Pariisissa. Siellä tuottetta pääsi maistelemaan dokumenttiohjaaja Valerie Exposito. Hän innostui tuotteesta siinä määrin, että halusi ottaa Finnish Plantin esimerkiksi dokumenttiprojektilleen, jossa kolme huippukeittiömestaria lähti tutkimaan kulinaristisia elämyksiä Ranskan ulkopuolelta.

Kuva: Action Finland

Eipä aikaakaan, kun linjat olivat kuumina Pariisin ja Vampulan välillä. Heinäkuussa 2018 Suomen Vampulaan matkasivat ohjaaja Valerien mukana huippukokit Stephane Debracque (Autret) ja Ranskan kulinaristisen akatemian presidentti Fabricio Prochasson. Ensin kalastettiin Säkylän Pyhäjärvellä ja sitten siirryttiin poimimaan ruusun terälehtiä. Katajan oksien päällä savustettua siikaa ruusuilla ja Boulabaisse-keitto Ruusun Terälehtihillolla ryyditettynä ja jälkiruuaksi Stephanen meloni-ruusun terälehti carpaccio. O-la-la!

Kotiin palattuaan huippukokit muistelivat Suomen matkaa kuinkas muuten kuin uudella reseptiikalla. Stephane Debracquen loihtimat ruusu-macaron leivonnaiset ja hanhenmaksa-valkosuklaa Ruusun Terälehtihillolla olivat ranskalainen tulkinta keskiyön ruusun taiasta.

Kolmen päivän reissusta syntyi dokumentti, joka esitettiin Ranskan TV 1:llä toukokuussa 2019.

Arvaa kuka tykkää ruusuruuasta

Kuva: Action Finland

Finnish Plantin Ruusun Terälehtihillo valloittaa maailmalla ja moni huippukokki on ihastunut sen luomiin mahdollisuuksiin.

Yksi fani on monissa liemissä keitetty Michael Martin. Hän on liidellyt kansainvälisissä suihkuseurapiireissä ja kokkaillut niin rokkareille kuin kuninkaallisillekin.

Myös Berliinissä vuosia mainetta niittänyt suomalainen Michelin tähti -kokki Sauli Kemppainen on ihastunut Ruusun Terälehtihilloon. Fine dining menulta on vuosien varrella löytynyt useita ruusuisia luomuksia, esimerkiksi kuvan jälkiruoka Ruusu-Raparperi-Lakritsi–Hasselpähkinä.

“Finnish rose petal jam, I must say, great looking confiture, its packaging looks smart, has a nice ribbon to rip on opening and the scent of the jam says it all! A magical moment awaits as you take your first bite.

All guests I have shared it with love it and it’s also great to use in mousse or to top small tarts with. Love it – please try and enjoy.”

Kohtaamisia

Tuuli ja Matti Finnish Plantilta ovat vuosia kierrelleet ahkerasti messuja ja matkaan on tarttunut monta hauskaa tarinaa ja kohtaamista.

Italiassa Ruusun Terälehtihillo aiheutti aikoinaan pienimuotoisen kaaoksen, kun paikallislehden toimittaja kävi osastolla ihastumassa tuotteeseen. Hänen kirjoittamansa juttu aiheutti messuosastolle ryntäyksen ja tuote loppui kesken. Italialainen temperamentti pääsi valloilleen, kun kaikki halukkaat eivät saaneetkaan himoitsemaansa herkkua.

Maailman suurimmilla kuluttajille suunnatuilla ruokamessuilla, Berliinin Grüne Wochella, Kotajat ovat ihastuttaneet saksalaisia jo useana vuonna. Kulinaristisista kohtaamisista paikallisten ruokavaikuttajien ja median edustajien kanssa on syntynyt juttuja radioon, televisioon ja lehtiin. Onpa ryhmä toimittajia vieraillutkin Vampulassa.