fi-etusivu

Maista Ruusu

Finnish Plant jalostaa ja kasvattaa suomalaista syötävää ruusua Varsinais-Suomen Vampulassa. Keskiyön auringon alla kasvanut tarhakurtturuusu (Rosa Rugosa Hybrid) on täydellinen yhdistelmä terveellisiä antosyaaneja ja jäljittelemätöntä makua.

“Kun tuulen pyörre pyyhkäisee pellon läpi, kuulen ruusun terälehtien havinassa musiikin. Heti tilaisuuden tullen on päästävä pianon ääreen. Musisoivalle maanviljelijälle luovuuden lähde avautuu koti-ikkunan takana.”

Matti “Working with Roses” teoksen synnystä

Tuotteet

Finnish Plantin Ruusun Terälehtihillo valmistetaan rakkaudella pellolta pöytään. Tämä luomuihanuus on täydellinen kulinaristin lahja, joka avaa uusien makuyhdistelmien maailman.

Ruusun terälehtihillon maku on raikas, lievän karvas ja viipyilevä. Se aateloi ruoka- ja juomaelämykset. Ruusun Terälehtihillosta voi tehdä vaikkapa maukkaita marinadeja ja juomasekoituksia.

Finnish Plantin pakastekuivatut ruusun terälehdet valmistetaan luomuviljellystä Rosa Rugosa Hybrid ruususta omassa pakastekuivaimessa. Näin saadaan säilymään upea väri, maku ja ravinteet.

HerkkupalojaKuva: Viljattomanvallaton


Kuva: Soupopera


Kuva: Stephatable


Kuva: Jennifer Delhotellerie
Kuva: Mika Levälampi


Kuva: Action Finland

Ruusu on onnellisuusruokaa. Ruusu inspiroi. Ruusu lisää romantiikkaa. Ruusu luo juhlan. Täältä löydät herkullisia reseptejä. Tutustu ja ihastu Herkkupaloihin tästä.

Ruusuisia kokemuksiaKuva: Action Finland


Kuva: Action Finland

Finnish Plantin Ruusun Terälehtihillo valloittaa maailmalla ja moni huippukokki on ihastunut sen luomiin mahdollisuuksiin. Tuote ei ole myöskään jättänyt toimittajia kylmiksi. Finnish Plantilla Vampulassa on vieraillut ainakin ranskalaisia ja saksalaisia mediavaikuttajia. Lue lisää: Ruusuiset kokemukset.

RuusuKuva: Soupopera

Ruusu on kukkien kuningatar, mutta tiesitkö että se on myös varsinainen terveyspommi! Ruokapöydässä ruusua on käytetty jo ammoisista ajoista asti. Syötäväksi ruusuksi soveltuu erinomaisesti Rosa Rugosa Hybrid, jolla on hyvät ravintoarvot ja hienostunut maku. Tutustu monipuoliseen ruusuun artikkeleista.

Yritys
Tuuli ja Matti pyörittävät Vampulassa, Länsi-Suomessa Matin kotitilaa, jonka pelloilla kasvaa 20 km luomuruusua. Kaikki alkoi oikeastaan Matin kunnianhimosta musiikin parissa. Kun Finnish Percussion kongarumpujen maailmanvalloitus kaatui dollarin romahdukseen, ajatus tehdä jotain ainutlaatuista jäi kytemään. Tuulin tavattuaan Matti oli löytänyt kumppanin, joka jakoi intohimon ruusuihin. Kirjaimet FP muuttuivat tarkoittamaan Finnish Plant, kun pariskunnalla kypsyi ajatus ruusun viljelemisestä ammattimaisesti. Lue lisää.

Ajankohtaista

Finnish Plantilla tapahtuu ja Ruusun Terälehtihillo puhuttaa ammatti- ja kotikeittiöissä. Käy katsomassa mitä meille kuuluu ja jätä terveisiä!

Ota yhteyttä

Kuva: Jennifer Delhotellerie

FP-Kotaja Oy Finnish Plant
Tanokkaantie 56
32610 Vampula
Finland
ALV-numero: FI05117208
finnish.plant(at)fpkotaja.com
Matti Kotaja +358 50 032 9630
Tuuli Kotaja +358 50 547 4881